Skip to main content

Landstra & de Groot

''We hebben de afgelopen jaren al leerlingen mogen ontvangen voor een snuffelstage en een gastles ondernemerschap mogen geven. Het is belangrijk dat leerlingen het eigen talent kunnen onderzoeken en tevens te laten zien wat Noord-Groningen aan kansen te bieden heeft. De leerling van vandaag is de collega van morgen."
Doe jij ook mee?

Wij ontvangen als sinds 2008 leerlingen uit de ruime regio die graag bij ons willen komen om te kijken wat het beroep van webdesigner precies inhoud. Vaak zijn het snuffelstages van 1 week.

Het is altijd wel bijzonder hoe dit tot stand komt. Ik word gebeld door een docent of door de ouder van de leerling, die mij via het netwerk kent. Hé Gert, heb je nog een plekje voor onze leerling. Of hé Gert, lang niet gezien, onze zoon/dochter zoekt een plek voor de snuffelstage en heeft interesse in jullie vak. Heb je plek? Het is vaak "last minute" en het is altijd passen en meten qua invulling en tijd.

Ik zeg bijna nooit geen nee. Het is toch belangrijk dat leerlingen kunnen ontdekken en een snuffelstage is een praktische manier om te kijken of je als jongere juiste keuzes kan maken voor je vervolg onderwijs.

Daarnaast ben ik nu 1x gevraagd, ook weer via het bekende netwerk, of ik een gastles wilde geven over het ondernemerschap. Ik heb mijn ondernemers verhaal verteld aan een grote groep leerlingen van de Rutger Kopland school in Siddeburen. Waarom en hoe ik ben begonnen met het ondernemerschap. Welke valkuilen ik tegen kwam en waar ik nu sta als zelfstandig ondernemer. Echt heel leuk om te doen. Wat ik als positief heb ervaren is dat de leerlingen goed voorbereid waren en interesse toonden. Dit wil ik zeker vaker gaan doen.

Ik vind het belangrijk dat leerlingen praktijk gerichte ervaringen op kunnen doen. Dat is de reden dat ik open sta voor snuffelstages en gastlessen. Daarnaast is het gewoon leuk om jonge mensen te ontmoeten en mijn ervaringen te delen.

Gert de Groot
Eigenaar Landstra & de Groot

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze websites goed werken en veilige analytische cookies om u de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.