Skip to main content

Visser & Smit Hanab

Visser & Smit Hanab, onderdeel van VolkerWessels, is al ruim 150 jaar de specialist op het gebied van boven- en ondergrondse leiding- en kabelinfrastructuur, industrie en hoogspanningsinstallaties. Visser & Smit Hanab draagt bij aan een duurzame samenleving. Samen met hun klanten willen ze de Energietransitie versnellen en groene chemie op de kaart zetten.

Onlangs heeft het bedrijf haar deuren geopend voor leerlingen van het primair- en voortgezet onderwijs door zich aan te melden bij het Platform Scholen & Bedrijven. Bij de business unit Warmtenetwerken – Leidingen – Industrie (WLI) / Noord in Veendam, kunnen leerlingen door middel van verschillende activiteiten kennis maken met werken in de industrie en boven- en ondergrondse leidingen. Edwoud Eiten, bedrijfsleider WLI Noord bij de vestiging in Veendam, was verantwoordelijk voor de aanmelding. "Wij vinden het belangrijk dat het onderwijs en het bedrijfsleven goed op elkaar aansluiten, daarom hebben we ons aangemeld voor het platform", zegt Edwoud.

Daarnaast heeft Visser & Smit Hanab veel last van het huidige personeelstekort. "Er is een groot tekort aan techneuten en de uitvoerende beroepen". Het bedrijf ziet in dat ze niet meer achterover kunnen leunen en zijn daarom actief bezig om jonge mensen kennis te laten maken met de business. Zo biedt het bedrijf een BBL-opleidingstraject aan, organiseren ze bedrijfsbezoeken voor MBO’ers en leggen ze verbinding met hogescholen en universiteiten. Vanaf 2022 komen daar dus ook activiteiten voor het primair- en voortgezet onderwijs bij via het Platform Scholen & Bedrijven van Kansrijke Groningers.

Het is altijd goed om jonge mensen te betrekken bij je organisatie. "De wereld verandert en we kunnen veel leren van de jongere generatie, daarnaast willen we jongeren de wereld laten zien waar we in leven. De techniek werd altijd gezien als een “vies” beroep, wij willen laten zien dat dit niet zo is, dat we met leuke en interessante technieken bezig zijn en dat we een innovatief en sociaal bedrijf zijn", aldus Edwoud Eiten.

Edwoud Eiten
Bedrijfsleider 
Visser & Smit Hanab, Veendam

Wil jij jouw bedrijf net als Visser & Smit Hanab verbinden met het onderwijs? Meld je dan snel aan voor Platform Scholen & Bedrijven.

We gebruiken functionele cookies om ervoor te zorgen dat onze websites goed werken en veilige analytische cookies om u de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.